Nalaganje ... ...
Sharm el Sheikh
Sharm El Sheikh: "Biser Rdečega morja"


Na južnem koncu Sinajskega polotoka, med Rdečim morjem in Akabskim zalivom, se nahaja ekskluzivno letovišče Sharm El Sheikh. Počitniški kraj je idealno izhodišče za izlete ali potapljanje. Kraj je znan po svojih koralnih grebenih, ki veljajo za ene najlepših in najbolj raznolikih na svetu. Več kot 100 različnih vrst koral in edinstvena ribja raznolikost označujejo širok pas grebenov. V kombinaciji s pogledom na gorato zaledje Sharm El Sheik ustvarja čudovito počitniško kuliso.
• Najboljše vreme s 365 sončnimi dnevi na leto
• Potopite se pod gladino v slavnem narodnem parku Ras Mohammed
• Uživajte v nočnem življenju v številnih restavracijah in diskotekah
Rezervirajte svoje sanjske počitnice v Sharm El Sheikhu Zdaj!

Sharm El Sheikh - Pregled 
Uživajte v sproščujočem sončnem dopustu v Sharm El Sheikhu.
Egipt je idealna destinacija za ljubitelje sonca, in Sharm El Sheikh je prilagojen za mirno uživanje v soncu in osvežitev s plavanjem. Gostje v udobnih letoviščih običajno uživajo v all-inclusive prehrani in se lahko sproščajo ob obsežnih bazenskih kompleksih. Najboljši meseci za prijeten dopust s toplimi temperaturami so april, maj in oktober. Takrat se termometer okoli poldneva ustavi pri prijetnih 30 stopinjah Celzija, medtem ko se zvečer ohladi na prijetnih 20 stopinj.


Odkrijte podvodni svet Rdečega morja
Ni samo slavni narodni park Ras Mohammed, ki vabi k potapljanju. V in okoli Sharm El Sheikha je več kot trideset različnih lokacij, primernih za potapljanje. Bodisi med snorklanjem ali pri potopih k slavnim koralnim grebenom v okolici - za vsak okus se najde nekaj. Številne potapljaške baze imajo svoje pisarne neposredno v hotelih in ponujajo brezplačne uvodne potopitve. Čolni so veliki, udobni in posebej opremljeni za potapljanje. Ponavadi je na krovu tudi kosilo in pijača.


Obiščite samostan Sv. Katarine ob vznožju gore Mojzes
Samostan ob vznožju gore Mojzes velja za enega najstarejših krščanskih samostanov na svetu in zaradi svoje posebne lege skozi zgodovino ni bil nikoli uničen. Samostan je cilj romarjev z vsega sveta. Danes je samostan St. Catherine grško-ortodoksen, v njem pa so se prepletle tudi judovske, krščanske in muslimanske kulture. Samostan se nahaja na tistem mestu, kjer se je Bog pojavil Mojzesu v obliki gorečega grma. Staro vhodna vrata vodijo neposredno v baziliko samostana, ki je okrašena z neprecenljivimi ikonami iz prejšnjih stoletij. Tudi relikvije svete Katarine se nahajajo v samostanu.


Opravite izlet v narodni park Ras Mohammed 
Med najbolj impresivnimi doživetji na Sinajski polotok spada obisk narodnega parka Ras Mohammed, približno 20 kilometrov od Sharm el Sheikha. Park s 400 kvadratnimi kilometri je bil ustanovljen že leta 1983 kot 'Ras Mohammed Marine Protected Area' in šest let kasneje razširjen. Egiptovska vlada si prizadeva za varovanje ekosistema te edinstvene narave.


Najboljše vreme za potovanje v Sharm El Sheikh Vreme v Sharm El Sheikhu je zaznamovano s suhim, vendar vlažnim podnebjem. Relativna zračna vlažnost je nad 50%. Nenehno pihajoči vetrovi iz Rdečega morja so značilni za najjužnejšo točko Sinajskega polotoka. Sinai s svojim blagim podnebjem priporočamo za potovanje skozi celo leto.
 

Ponudbe za počitnice v Sharmu: