Nalaganje ... ...
Križarjenje po Nilu
Križarjenje po Nilu s počitnicami

Izkoristite naše ekskluzivne ponudbe in rezervirajte vrhunsko križarjenje po Nilu zdaj!
Na reki Nil se preteklost in sedanjost prepletata na izjemno živopisen način. Nil že tisočletja močno vpliva na bogato kulturo in zgodovino Egipta. Raziščite to edinstveno povezavo med preteklostjo in sedanjostjo na križarjenju po Nilu. Odkrijte bogato egipčansko kulturno dediščino in si privoščite trenutke sprostitve v enem od hotelov iz verige RED SEA ob Rdečem morju.

KOMBINACIJA 1 TEDEN KRIŽARJENJA PO NILU IN 1 TEDEN POČITNIC
Kombinacije ETI-Nil so vedno odlično organizirana mešanica kulture, izkušenj in sprostitve.

Odkrijte in doživite Egipt


PRIHOD IN NAMESTITEV
Prvo noč boste preživeli v izbranem hotelu, da se boste lahko po letu in prihodu v miru aklimatizirali. Tako boste svoje kulturno potovanje začeli sproščeno. Naslednje jutro vas bo klimatiziran avtobus odpeljal neposredno iz vašega hotela do vaše ladje v Luksorju, kjer se bo začelo vaše razburljivo in nepozabno potovanje. 
PRIHOD: Prevoz in nočitev v izbranem RED SEA hotelu ob Rdečem morju.
PONEDELJEK: Avtobusni prevoz do Luksorja, vkrcanje na ladjo ter popoldanski *ogled templjev Luksor in Karnak.
TOREK: *Ogled doline kraljev (Tutankamonova grobnica je doplačilo) ter *templja kraljice Hatshepsut. Fakultativno možnost poleta s toplozračnim balonom nad Luksorjem.
SREDA: Dopoldne plovba po Nilu in prost čas na ladji. Pozno popoldne *ogled templja Sobek v Kom Ombu.
ČETRTEK: *Ogled templja Philae, nedokončanega obeliska ter Asuanskega jezu. Zvečer možnost fakultativnega ogleda predstave zvoka in luči v Philae templju.
PETEK: Možnost fakultativnega izleta v Abu Simbel. Popoldne *ogled botaničnega vrta na Kitchenerjevem otoku in možnost fakultativnega izleta v Nubijsko vas.
SOBOTA: Plovba po Nilu proti Luksorju, prosti čas in sprostitev na krovu križarke.
NEDELJA: Prihod v Luksor. Zvečer možnost fakultativnega ogleda predstave zvoka in luči v Karnak templju.
PONEDELJEK: Fakultativno možnost poleta s toplozračnim balonom nad Luksorjem, fakultativno možnost izleta v Kairo z letalom. Povratek v rezerviran hotel v Hurgadi.
DO ODHODA: Sprostitev in počitnice ob Rdečem morju.


*Cena paketa izletov ob prijavi 225 € za odraslega in 115 € za otroka (ob plačilu paketa izletov na destinaciji je cena 289 € za odraslega in 145 € za otroka): Luksor, vzhodne Tebe - Karnak tempelj, Luksor tempelj // Luksor, zahodne Tebe – Dolina kraljev, tempelj Hatshepsut, Memnovi kolosi // Kom Ombo – tempelj Sobek // Asuan – Visoki jez, Naserjevo jezero, nedokončan obelisk, tempelj Philae, botanični vrt na otoku Kitchener. 

Vodenje poteka v nemškem jeziku. Minimalno število udeležencev za vodenje v angleškem jeziku je 6 oseb. Pri nižjem številu prijavljenih se naredi preračun in zaračuna morebitno doplačilo.

1 | Prihod v Luksor

Vaše križarjenje po Nilu se začne v Luksorju, eni od sijočih metropol starodavnega Bližnjega vzhoda. Luksor (al-Uqsur, mesto palač) je mesto v Egiptu s približno 490.000 prebivalci. Biser ob reki Nil, dom bogate egipčanske zgodovine. Pri Luksorju voda Nila na obeh bregovih ustvarja približno pet kilometrov širok zeleni pas. Za prevladujoče puščavsko podnebje je značilna zelo nizka vlažnost in skoraj nič padavin. Povprečna letna temperatura je 24,3 °C.

Po vkrcanju in kosilu na krovu ladje si ogledate eno največjih svetih zgradb na svetu, to je labirintu podoben tempeljski kompleks Karnak z impresivnimi kolonadami. Karnak je ena najveličastnejših in največjih verskih stavb v Egiptu in obsega številne templje, dvorišča in spomenike. Glavni tempelj, posvečen bogu Amonu, je ena največjih sakralnih struktur na svetu. Najstarejši, še vidni, ostanki gradnje segajo v 12. dinastijo pred približno 4000 leti. Med pomembnimi značilnostmi so Avenija sfing, ki povezuje Karnak in Luksor tempelj, Velika dvorana stebrov in kapela boginje Hathor. Za zaključek dneva sledi še ogled čudovitega Luksor templja, ki je posvečen bogu Amonu in je del večjega kompleksa skupaj s Karnakom.

2 | Luksor - zahodne Tebe

Po zajtrku se z ladjico odpeljete čez Nil do obsežnega mesta mrtvih na zahodnem bregu Nila, ki se menuje zahodne Tebe. Tam si ogledate impresivno Dolino kraljev. Edinstvene in deloma dobro ohranjene stenske poslikave v kamnitih grobnicah čudovito prikazujejo staroegipčansko predstavo o potovanju v posmrtno življenje. Najbolj znana nekropola (mesto mrtvih) na svetu, Dolina kraljev, je znana po več kot 60 grobovih faraonov iz Novega kraljestva, vključno s Tutankamonovo grobnico. Grobnice so vkopane v skalnato območje in v mnogih od njih so ohranjene bogate stenske poslikave, ki prikazujejo verske in pogrebne obrede ter podobe iz posmrtnega življenja. Dolina kraljev je postala še posebej slavna zaradi odkritja skoraj nedotaknjene Tutankamonove grobnice s številnimi dragocenostmi. V tej grobnici si lahko proti doplačilu ogledate tudi mumijo faraona Tutankamona. Po ogledih sledi povratek na ladjo in začetek plovbe proti Asuanu.

3 | Postanek v Kom Ombu

Kom Ombo je mesto ob Nilu z okoli 75.000 prebivalci. Tam obiščete impresivni dvojni tempelj boga Sobeka s krokodiljo glavo in boga Horusa s sokolovo glavo. Ruševine templja Kom Ombo so bile očiščene peska in razkrite šele leta 1893. Tempelj je znan po svoji simetriji, saj ima dvojne dvorane, kapele in vhode za vsakega od omenjenih bogov. Med nadaljevanjem plovbe proti Asuanu je čas za sprostitev na krovu ladje in uživanje v čudoviti in zgodovinski pokrajini Nila.

4 | Asuan

Po zajtrku se z avtobusom odpeljete do impresivnega Asuanskega jezu, ki se nahaja ob Nilovem prvem kataraktu. Ob gradnji tega jezu je nastalo Naserjevo jezero, ki velja za največje zajezitveno jezero na svetu, ki v dolžino meri približno 500 km. Sledi obisk starodavnega kamnoloma, kjer si ogledate nedokončan obelisk, izdelavo katerega je naročila kraljica Hatshepsut. Nedokončani obelisk je skoraj za tretjino večji od vseh staroegipčanskih obeliskov, ki so bili kdajkoli postavljeni. Če bi bil dokončan, bi v dolžino meril 42 metrov in tehtal 1090 ton. Sledi vožnja z motornim čolnom do otoka Agilika, kjer se nahaja tempelj Philae. Ta tempelj je prvotno stal na otoku Philae, po začetku gradnje Asuanskega jezu pa je bil prestavljen na bližnji otok Agilkia, da bi ga rešili pred poplavljanjem iz Naserjevega jezera in naraslih voda Nila. Slavni tempeljski kompleks je znan tudi kot biser Nila. Legenda pravi, da je Philae kraj, kjer je boginja Isis našla srce svojega moža Ozirisa, potem ko ga je ubil in razkosal njegov brat Seth. V večernem času je čas za raziskovanje Asuana v lastni režiji. Asuan je četrto največje mesto v Egiptu z več kot 370.000 prebivalci. Posebej zanimiva je tržnica s pisano ponudbo rokodelskih izdelkov, parfumov, dišečih olj, svetilk, oblačil, lanenih in svilenih tkanin, začimb in sadja. 

5 | Asuan z okolico

V zgodnjih jutranjih urah je možnost fakultativnega izleta v Abu Simbel, ki je znan po dveh veličastnih templjih, ki ju je zgradil faraon Ramses II. Glavni tempelj je posvečen bogu Ra-Harakhteju, bogu Ramsesa II in bogu Amonu. Drugi, manjši tempelj pa je posvečen Nefertari, ženi faraona Ramsesa II. Ena izmed posebnosti Abu Simbla je, da sta templja bila prestavljena bila na višje ležeče mesto, kar ju je zaščitilo pred poplavo, ki je nastala zaradi gradnje Asuanskega jezu na Nilu. Po kosilu na ladji se z motornim čolnom popeljete na Kitchenerjev otok, na katerem se nahaja botanični vrt, ki velja za enega najpomembnejših centrov za botanične raziskave. Možnost za fakultativen ogled pisane Nubijske vasi, kjer spoznate vsakdanje živjenje in običaje Nubijcev. V večernem času je možnost fakultativnega ogleda predstave zvoka in luči v Philae templju.

6 & 7 | Plovba proti Luksorju

Ta dan je namenjen sprostitvi in uživanju na krovu ladje. Med plovbo se lahko predajate sončnim žarkom in občudujete spokojno pokrajino ob Nilu. V Luksorju, kamor boste prispeli v zgodnjih večernih urah, si lahko fakultativno ogledate impresivno predstavo zvoka in luči v templju Karnak. Med predstavo obiskovalcem predstavijo zgodovino templja, pripovedujejo o faraonih, ki so ga zgradili, in o verskih obredih, ki so se tu odvijali. Posebej osvetljene so glavne zgradbe, reliefi in kipi v templju, kar poudarja arhitekturne in umetniške podrobnosti.

8 | Zaključek in slovo od Nila

V zelo zgodnjih jutranjih urah je možnost fakultativnega poleta s toplozračnim balonom nad Luksorjem. Na tem izletu boste uživali v najlepših razgledih na starodavno mesto, celotno doživetje pa bo podkrepila razlaga vašega pilota, ki vam bo pomagala pri orientaciji. Na ta dan je tudi možnost fakultativnega izleta v Kairo z letalom, kjer si lahko ogledate piramide, ki so najstarejše in hkrati edino še ohranjeno čudo antičnega sveta. Let je iz Luxorja v Kairo, povraten let je iz Kaira v Hurgado. Po zajtrku sledi odjava, izkrcanje z ladje ter povratek v izbran RED SEA hotel v Hurgadi.

** OPOMBA: pridržujemo si pravico do spremenjenega poteka ogledov, vendar pa obseg in vsebina paketa izletov ostaneta nespremenjena.

CENA VKLJUČUJE:
- letalski prevoz do/iz Hurgade, transfer Hurgada - Luksor - Hurgada v sodobnih avtobusih
- sedem dni v rezerviranem hotelu s storitvijo all inclusive
- sedem dni na rezervirani ladji s storitvijo all inclusive
Vodenje poteka v nemškem jeziku. Minimalno število udeležencev za vodenje v angleškem jeziku je 6 oseb. Pri nižjem številu prijavljenih se naredi preračun in zaračuna morebitno doplačilo.

DOPLAČILA:
- vstopni vizum - OBVEZNO 
- paket izletov - doplačilo ob rezervaciji: 225 € za odraslega, 115 € za otroka. Doplačilo paketa izletov na destinaciji je 289 € za odraslega in 145 € za otroka.
- napitnine za ladijsko osebje 30 € po osebi (plačilo se izvede v gotovini, vodiču na ladji) - OBVEZNO
- osebni izdatki
- fakultativni izleti (cene so informativne in se lahko spremenijo kadarkoli brez predhodnega obvestila). Spodaj navedene cene veljajo po osebi:

 • Tutankamonova grobnica: odrasli 19 €, otroci 10 €
 • Abu Simbel z avtobusom: odrasli 139 €, otroci 72 €
 • Nubijska vas: odrasli 35 €, otroci 24 €
 • predstava zvoka in luči Philae: odrasli 60 €, otroci 43 €
 • predstava zvoka in luči Karnak: odrasli 60 €, otroci 43 €
 • let s toplozračnim balonom: enotna cena 119 €
 • Kairo z letalom: cena je odvisna od letalske družbe in kategorije razpoložljivih sedežev.

**OPOMBA: Rezervacija in plačilo fakultativnih izletov sta možna samo na destinaciji pri vodiču na ladji. Plačilo je možno z EUR, USD, egipčanskmi funti ter kreditno kartico.


RED SEA HOTELI - možna izbira hotela:
• Grand Hotel 3+*
• Grand Resort 4*
• Siva Grand Beach 4*
• Grand Palace  4+*
• Grand Makadi 4+*
• Makadi Palace 4*
• Grand Waterworld 4+*
• Makadi Spa 4+*

KRIŽARKA PO NILU: 
• ruleta (ena od 5* potniških ladij iz verige JAZ ali Iberotel) - tukaj izbira ladje ni možna
• Iberotel Crown Empress

**OPOMBA: organizator potovanja si zaradi višje sile ali tehničnih težav pridržuje pravico do zamenjave ladjarja.

Ponudbe za Križarjenje po Nilu:

**OPOMBA: trenutno imamo težave s pravilnim izračunom cen na spletni strani. Prikazuje vam aktualne cene vendar, ko kliknete na preveri cene vam prikaže, da ponudba ni na voljo.

Za aktualne cene nam pošljite povpraševanje na info@etipotovanja.si ali nas pokličite na +386 2 2280 350

Ladja ruleta 5* & The Grand Hotel 3*+

Križarjenje s počitnicami | Egipt
 • Package, Katalog
 • all inclusive
 • dvoposteljna soba

Ladja ruleta 5* & The Grand Resort 4*

Križarjenje s počitnicami | Egipt
 • Package, Katalog
 • all inclusive
 • dvoposteljna soba

Ladja ruleta 5* & Siva Grand Beach 4*

Križarjenje s počitnicami | Egipt
 • Package, Katalog
 • all inclusive
 • bungalov

Ladja ruleta 5* & Makadi Palace 4*

Križarjenje s počitnicami | Egipt
 • Package, Katalog
 • all inclusive
 • junior suita

Ladja ruleta 5* & Grand Makadi 4*+

Križarjenje s počitnicami | Egipt
 • Package, Katalog
 • all inclusive
 • deluxe

Ladja ruleta 5* & Grand Waterworld 4*+

Križarjenje s počitnicami | Egipt
 • Package, Katalog
 • all inclusive
 • junior suita

Iberotel Crown Empress & Grand Hotel

Križarjenje s počitnicami | Egipt
 • Package, Katalog
 • all inclusive
 • dvoposteljna soba

Iberotel Crown Empress & Grand Resort

Križarjenje s počitnicami | Egipt
 • Package, Katalog
 • all inclusive
 • dvoposteljna soba

Iberotel Crown Empress & Makadi Palace

Križarjenje s počitnicami | Egipt
 • Package, Katalog
 • all inclusive
 • junior suita
Pregled vseh ponudb