loading
facebook
  • SANJSKE počitnice ob Rdečem morju

  • HURGADA - vsako nedeljo iz Ljubljane

  • ETI-jev slovenski predstavnik v Hurghadi

  • Neposredni transfer v lastno verigo hotelov RED SEA HOTELS

  • MAHARA CLUB - lojalnostni program verige hotelov RED SEA HOTELS

Poišči in rezerviraj


Klicni center
+386 (2) 228 0 350
+386 (0)31 676 008
Delovni čas:
Pon. - Pet. 09:00 – 18:00

Kairo

Nilkreuzfahrt nach Kairo mit ETI

Kairo - „zmagovita“, je največja in najpomembnejša metropola v Afriki in islamskem svetu. Že tisočletja sta mošeja Al-Azahar in svetovno znana sosednja univerza duhovni središči Islama.

Dandanes se v Kairu mešata tradicija in sodobnost. Naproti si stojijo bučne nakupovalne ulice, nemirne promenade, živ promet ter stari del Kaira z orientalskim bazarjem, trgovinicami z raznovrstnimi izdelki ter čajnicami iz katerih se širijo najrazličnejše vonjave ter zvoki.

Fascinantne in najprepoznavnejše so mošeje Al-Azhar, Husein in Sultan Hasan. Posebno doživetje za vse ljubitelje kulture nudi egipčanski muzej, kjer je med drugim razstavljen zaklad iz Tutankamonove grobnice.  Edinstvene znamenitosti v Kairu so seveda piramide in Sfinga v zahodnem delu mesta.Kairo Sehenswürdigkeiten - Pyramiden von Gizeh - etisi.traveldata.skPiramide v Gizi Piramide v Gizi so bile zgrajene na 1000 x 2000 m veliki apnenčasti ploščadi in veljajo za najbolj prepoznavne in najstarejše ohranjene objekte v zgodovini človeštva. Hkrati z gradnjo piramid so rastle tudi stranske piramide, templji, grobnice in delavske vasi. Keopsova je najstarejša in največja ter je imenovana tudi velika piramida. Je največja piramida na svetu in je bila zgrajena kot grobnica za faraona Keopsa. Keopsova, Kefrenova in Mikerinova piramida so hkrati zadnje in še obstoječe svetovno čudo iz antike.

 

Kairo Sehenswürdigkeiten - Sphinx - etisi.traveldata.sk

Sfinga
Sfinga leži pred Keopsovo piramido in je dolg 73 metrov, širok 6 metrov ter visok 20 metrov. Sfinga ima levje telo in moško glavo zaradi česar je ta Sfinga moškega spola, medtem ko je grška Sfinga (levje telo z žensko glavo) ženskega spola. 

 

  

Potovanja

Naš počitniški predstavnik, vam bo razkazal deželo faraonov, kot je še niste doživeli. Ob Nilu z mogočnimi templji, ali v nepozabni naravi na Sinajskem polotoku, navdušeni boste nad raznolikostjo Egipta.                                    

k ponudbam

Križarjenja po Nilu

Nepozabno doživetje vas čaka na križarjenju z GRAND CRUISES. Skupno osem ladij s petimi zvezdicami bo poskrbelo za razkošen ambient. Po potovanju se bo zagotovo prileglo razvajanje v enem od Premium RED SEA hotelov.

k ponudbam