loading
facebook
  • SANJSKE počitnice ob Rdečem morju

  • HURGHADA - vsako nedeljo iz Ljubljane

  • ETI-jev slovenski predstavnik v Hurghadi

  • SHARM EL SHEIKH - vsak četrtek in nedeljo iz Ljubljane

  • ČUDOVITI koralni grebeni v Marsa Alam - vsak petek iz Gradca

  • Neposredni transfer v lastno verigo hotelov RED SEA HOTELS

  • MAHARA CLUB - lojalnostni program verige hotelov RED SEA HOTELS

Poišči in rezerviraj


Klicni center
+386 (2) 228 0 350
+386 (0)31 676 008
Delovni čas:
Pon. - Pet. 09:00 – 18:00

Aleksandrija

Aleksandrija je egiptovsko drugo največje mesto (pribl. 3,5 milijonov prebivalcev, širše območje 5 milijonov). Leta 332 pr. n. št. jo je v delti Nila neposredno ob obali Sredozemskega morja ustanovil Aleksander Veliki. Nekoč je bila glavno mesto Ptolemajskega kraljestva in je kasneje postala eno najuglednejših mest grškega sveta. Aleksandrija spada k najpomembnejšim antičnim metropolam.

Najslavnejše znamenitosti v Aleksandriji so grško-rimski muzej, kleopatrin obelisk med starim mestnim obzidjem, mošeja Abul Abbas in utrdba Quaitbay v pristanišču od koder je čudovit razgled na Aleksandrijo. V zadnjem času je Aleksandrija pridobila novo pomembno znamenitost: ponovno odprtje knjižnice z najstarejšimi knjižnimi zvitki in pergamenti na svetu.

Prav tako je eno najbogatejših pristaniških mest vzhodnega sredozemskega morja s pridihom mediteranskega šarma. 

Iz Aleksandrije se kilometre proti vzhodu vijejo peščene plaže s palmami in slikovitimi zalivi. Zalivi o katerih boste sanjali in ki vam bodo prirasli k srcu – Aleksandrija vas pričakuje.

Potovanja

Naš počitniški predstavnik, vam bo razkazal deželo faraonov, kot je še niste doživeli. Ob Nilu z mogočnimi templji, ali v nepozabni naravi na Sinajskem polotoku, navdušeni boste nad raznolikostjo Egipta.                                                                              

k ponudbam

Križarjenja po Nilu

Nepozabno doživetje vas čaka na križarjenju z GRAND CRUISES. Skupno osem ladij s petimi zvezdicami bo poskrbelo za razkošen ambient. Po potovanju se bo zagotovo prileglo razvajanje v enem od Premium RED SEA hotelov.

k ponudbam