loading
facebook
  • SANJSKE počitnice ob Rdečem morju

  • HURGADA - vsako nedeljo iz Ljubljane

  • ETI-jev slovenski predstavnik v Hurghadi

  • Neposredni transfer v lastno verigo hotelov RED SEA HOTELS

  • MAHARA CLUB - lojalnostni program verige hotelov RED SEA HOTELS

Poišči in rezerviraj


Klicni center
+386 (2) 228 0 350
+386 (0)31 676 008
Delovni čas:
Pon. - Pet. 09:00 – 18:00

Luxor

 

Luxor Reise & Urlaub Luxor - etisi.traveldata.sk

Luksor leži na območju Teb, staro-egipčanskega glavnega mesta. Mesto se nahaja približno 700 kilometrov južno od Kaira, na vzhodni obali Nila v provinci Qena. Tebe so bile svetleča metropola starega Orienta, ki jo je Homer poimenoval mesto stoterih vhodov.

 

V svetlečih časih faraonskega imperija je v mestu Tebe živelo okrog milijon prebivalcev. Impresivni so templji na vzhodu mesta. Luksorjev in Karnakov tempelj skupaj predstavljata največji kompleks templjev. To kompleksno kompozicijo so gradili približno 1700 let. V veličastni dvorani stebrov je 134 stebrov v 16 vrstah na skupni površini 5408 m2 in je služila kot filmska kulisa za enega od filmov o Jamesu Bondu. Karnaški in tri kilometre oddaljen Luksorski tempelj sta bila prvotno povezana z alinejo sfing. Danes jih je ohranjenih le nekaj ob Karnaškem templju.

 

Potovanja

Naši predstavniki v kraju letovanja vam bodo razkazali deželo Faraonov, kot je še niste doživeli. Nil z mogočnimi templji ali pa nepozabna narava na sinajskem polotoku – raznolikost Egipta vas bo navdušila.

k ponudbam

Križarjenja po Nilu

Doživite nepozabno križarjenje z GRAND CRUISES. Na skupno osem križarkah s petimi zvezdicami bodo poskrbeli za luksuzno plovbo po Nilu. Po kulturnem in zgodovinskem delu pa se prileže razvajanje v enem od RED SEA hotelov.

k ponudbam