loading
facebook
  • SANJSKE počitnice ob Rdečem morju

  • HURGADA - vsako nedeljo iz Ljubljane

  • ETI-jev slovenski predstavnik v Hurghadi

  • Neposredni transfer v lastno verigo hotelov RED SEA HOTELS

  • MAHARA CLUB - lojalnostni program verige hotelov RED SEA HOTELS

Poišči in rezerviraj


Klicni center
+386 (2) 228 0 350
+386 (0)31 676 008
Delovni čas:
Pon. - Pet. 09:00 – 18:00

Asuan

Assuan - etisi.traveldata.sk

Asuan (Aswan je prvotno ime tega mesta) leži v skrajnem južnem Egiptu in je 800 kilometrov oddaljen od Kaira. Arhaični kraj nas začara in odpelje v kraljestvo 1001 noči. Po Nilu, ki vzhodno obalo loči od zahodnih nežnih puščavskih hribov, slikovito jadrajo tipične feluke.

Nil narekuje dogajanje v Asuanu.

Pisani živahni bazarji so praznik za dušo. Sodobno mesto je zrcalno staremu delu. Obalna promenada je nastala šele po gradnji visokega jezu in postala poznana po hotelu Old Cataract, kjer je Agata Christie napisala svetovno znano kriminalko Smrt na Nilu.

Pod belimi jadri feluk je možno odjadrati do otoka Elefantine in obiskati mavzolej Aga Kgan, od koder se razkriva veličasten razgled na Nil.

Sehenswürdigkeiten Assuan - etisi.traveldata.skTempelj posvečen boginji Izidi na otoku File je bil po zaključku Visokega jezu popolnoma poplavljen in so ga zato prestavili na sosednji otok Angikia. Že podnevi je obisk čarobno zadovoljstvo, ki pa ga večerna predstava z zvokom in svetlobo spremeni v romantično in nepozabno doživetje. 

 

Potovanja

Naši predstavniki v kraju letovanja vam bodo razkazali deželo Faraonov, kot je še niste doživeli. Nil z mogočnimi templji ali pa nepozabna narava na sinajskem polotoku – raznolikost Egipta vas bo navdušila.                           

k ponudbam

Križarjenja po Nilu

Doživite nepozabno križarjenje z GRAND CRUISES. Na skupno osem križarkah s petimi zvezdicami bodo poskrbeli za luksuzno plovbo po Nilu. Po kulturnem in zgodovinskem delu pa se prileže razvajanje v enem od RED SEA hotelov.

k ponudbam